Dogodki

Vsebina dogodkov

Svetovni dan meroslovja 2019

Ob svetovnem dnevu meroslovja smo v Kongresnem centru Brdo, obeleževali podpis Metrske konvencije l. 1875 v Parizu. Letošnji svetovni dan meroslovja je bil namenjen predstavitvi sprememb in novosti enote kilogram, za katero bo začela veljati nova definicija. Prav tako so izkušnje na področju merjenja z nami delili predstavniki s področja raziskovanja, energetike, zdravstva in šolstva.

Powtech 2019

Alba se je v aprilu na tedenskem sejmu POWTECH v Nürnbergu predstavila s svojimi lastnimi produkti in sicer z mikro in mili gravimetričnimi dozirnimi sistemi. Izjemno dodelani sistemi z veliko natančnostjo, omogočajo doziranje praškastih vzorcev in granulacij v Ex-conah. Več o produktih si lahko preberete tudi na povezavi.

Dnevi meroslovja v Tehniškem muzeju

V začetku aprila so v Tehniškem muzeju Bistra potekali 7. DNEVI MEROSLOVJA. Kot pooblaščena organizacija za izvajanje overitve meril, smo skupaj z Uradom RS za meroslovje, izvajali zanimive delavnice za osnovnošolce in jim tako preko različnih eksperimentov približali področje meroslovja.