Dogodki

Alba v Dolomitih

Alba je med počitnicami obiskala tudi v Dolomite. Prečudovit pogled na gore in svež zrak dodata še piko na i dopustniškemu oddihu.

Alba in g. Borut Pahor

V našem laboratoriju kalibriramo tudi alkotesterje. Gospod predsednik nam je nehote naredil odlično reklamo, za kar se mu najlepše zahvaljujemo!

Video opravljanja preizkusa alkoholiziranosti si lahko ogledate na Instagram profilu g. Pahorja na tej povezavi.

Biznis Run Slovenija

V petek, 14.6.2019, je v Celju na Špici potekal tekaški dogodek »Biznis run Slovenija«. Na štafetnem teku sta sodelovali dve naši ekipi, Alba Team in Alba Mojstri, ki sta skupaj s podporo navijačev uspešno pretekli 10 km dolžino trase.

Karierni sejem Moje Delo

Alba se je na letošnjem Kariernem sejmu Moje Delo v Mariboru predstavila vsem, ki jih zanima delo v tehnologiji in razvoju ter ekonomiji.

Če si nas zamudil na naši predstavitvi in te zanima delo v kategorijah, kot so elektrotehnika, računalništvo, strojništvo, razvoj in komerciala, nas lahko kadarkoli kontaktiraš. Vse potrebne podatke boš našel med kontakti. Našo predstavitev pa si lahko prebereš tudi na povezavi Moje Delo.

Svetovni dan meroslovja 2019

Ob svetovnem dnevu meroslovja smo v Kongresnem centru Brdo, obeleževali podpis Metrske konvencije l. 1875 v Parizu. Letošnji svetovni dan meroslovja je bil namenjen predstavitvi sprememb in novosti enote kilogram, za katero bo začela veljati nova definicija. Prav tako so izkušnje na področju merjenja z nami delili predstavniki s področja raziskovanja, energetike, zdravstva in šolstva.

Powtech 2019

Alba se je v aprilu na tedenskem sejmu POWTECH v Nürnbergu predstavila s svojimi lastnimi produkti in sicer z mikro in mili gravimetričnimi dozirnimi sistemi. Izjemno dodelani sistemi z veliko natančnostjo, omogočajo doziranje praškastih vzorcev in granulacij v Ex-conah.

Dnevi meroslovja v Tehniškem muzeju

V začetku aprila so v Tehniškem muzeju Bistra potekali 7. DNEVI MEROSLOVJA. Kot pooblaščena organizacija za izvajanje overitve meril, smo skupaj z Uradom RS za meroslovje, izvajali zanimive delavnice za osnovnošolce in jim tako preko različnih eksperimentov približali področje meroslovja.